Бившият британски премиер Тони Блеър намекна, че иска да се върне в политиката, съобщава Агенция „Франс прес”.

63-годишният Блеър направи коментара си пред списание „Ескуайър” скоро, след като обяви, че ликвидира частния си консултантки бизнес. Той обаче остава дълбоко непопулярен във Великобритания заради ролята му във въвличането на Великобритания във войната в Ирак през 2003 година.

Пред списанието Тони Блеър заявява, че е „отворен въпрос” каква ще бъде бъдещата му роля.

„Не знам има ли роля за мен...Има ограничение за това, което искам да кажа за моята собствена позиция в този момент”, посочва той.

„Всичко, което мога да кажа, е че тя е, където е политиката. Дали се чувствам силен за това? Да, чувствам се. Много мотивиран ли съм от това? Да. Къде ще отида оттук? Какво точно ще правя? Това е отворен въпрос”, коментира Тони Блеър.

Като лидер на Лейбъристката партия, Блеър спечели три поредни общи избори от 1997 г. насам на платформата на центристки политики. Партията се промени рязко наляво под лидерството на ветерана социалист Джереми Корбин, противник на войната в Ирак и самия Блеър.

Блеър призна, че е имало огромна реакция срещу неговите политики, но допълни, че центристите трябва да отвърнат на удара.

Мисля, че е твърде рано да се каже, че центърът е победен. Ние трябва да се изправим срещу това предизвикателство”, коментира Тони Блеър.