Очевидци:
Анулираха полета, стотици сме на опашка на 2 гишета. Кошмар, това не е Германия. Часове наред без информация, стотици служители само се мотаят

Евакуират пътниците от терминал 1 на летището във Франкфурт, Германия, съобщиха читатели на news.bg. Полицията извежда хората от сградата на летището. Към момента не е ясна причината за освобождаване на залата за пътуващите на аеропорта.

Според германското издание БИЛД причината за евакуацията е сигнал за бомба. По високоговорители са предупредени всички присъстващи да напуснат първо и второ ниво на терминалите.

Наши читатели съобщават, че хората стоят в багажното отделение и над 30 минути нямат информация защо са събрани там. В началото на евакуацията полицията почти е блъскала пътниците по-бързо да се преместят към определеното място.

Не откриха бомба на летището във Франкфурт

Не откриха бомба на летището във Франкфурт

То вече е отворено

Час и половина след началото на евакуацията пътниците са били преместени от багажното отделение извън сградата на летището, но все още не им е предоставена никаква информация.

По информацията на агенция Новости, която се позова на администрацията на летището, става въпрос за мъж, който е пресякъл зоната на сигурност без да бъде проверен

Летището във Франкфурт е четвъртото по големина в Европа.

Представители на фирмата-оператор на летището и полицията обясниха, че вероятно пътникът погрешка е преминал зоната за сигурност, без да е бил проверен.

Говорителката на „Фрапорт” обясни, цитирана от „Ройтерс”, че всички пътници са изведени от залата за заминаващи и трябва да минат отново проверки за сигурността.

Тя допълни, че нарушаването на сигурността на четвъртото по големина летище в Европа ще доведе до закъснения на полети. Летището е и основна база на „Луфтханза”.

Говорителят на полицията от своя страна отбеляза, че не е ясно дали човекът, който не е бил открит, дали умишлено е нарушило зоната за сигурност и дали е носил забранени предмети.

„Основната цел на евакуацията е да гарантира сигурността на терминала”, допълни говорителят.

По-късно германската федерална полиция обяви, че евакуацията на летището във Франкфурт е приключила и разпитват заподозрян. След евакуацията полицаите не са открили никакви подозрителни предмети в зоната за заминаване. Говорителката на полицията на този етап не може да даде повече подробности за заподозрения.

Междувременно „Билд” писа, че майка с две деца е задействала алармата.

От Европейската организация за безопасност на въздухоплаването (ЕВРОКОНТРОЛ), че на аеропорта няма да кацат никакви самолети до 15.00 часа българско време.

Евакуирани са 7000 пътници. 

След проверка на аеропорта, полицията не е открила експлозиви или заплаха за сигурността. Една жена е задържана, а дейността на летището възстановена.