Американският президент Доналд Тръмп разкритикува остро авторите, които пишат за него, като избухна в профила си в "Туитър", че техните книги и статии са "фалшиви новини", защото "те не знаят нищо за мен".

"Очарователно е да наблюдавам хора, пишещи книги и обширни статии за мен, а все още не знаят нищо за мен и имат нулев достъп. ФАЛШИВИ НОВИНИ!", изригна за пореден път Тръмп.

Тръмп не уточнява кои автори, книги или статии има предвид, въпреки че той е редовен критик на медиите, от които често се оплаква, че не отразяват действията му справедливо и честно. Публикацията му в "Туитър" съвпадна с публикуването на две придобили известност книги, свързани с президентските избори през 2016 г., едната от които на Хилари Клинтън под заглавие "Какво се случи", а другата на политическия репортер на NBC Кейти Тър, озаглавена "Невероятно: моето предно място в най-лудата предизборна кампания в американската история".

Мемоари на Клинтън сравняват „войната срещу истината” на Тръмп с „1984” на Оруел

Мемоари на Клинтън сравняват „войната срещу истината” на Тръмп с „1984” на Оруел

Днес на пазара излизат мемоарите

Тръмп е влизал в препирни в миналото с Кейти Тър, която той е определял като "треторазряден журналист", като по време на митинги е споменавал името ѝ, предизвиквайки яростта на присъстващите срещу нея. Президентът също така се е обръщал пренебрежително към нея с "малка Кейти", а през юли 2016 г. по време на пресконференция ѝ казал да "замълчи", когато тя се опитала да зададе въпрос относно поканата му към руското правителство да намери имейлите, изтрити от личния имейл сървър на Хилари Клинтън по времето, когато беше държавен секретар.