Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува остро действията на предшественика си Барак Обама, като подчерта в профила си в "Туитър", че той не се е занимал правилно с информациите за предполагаемата намеса на Русия по време на американските президентски избори през 2016 г.

"Президентът Обама си мислеше, че непочтената Хилари Клинтън ще спечели изборите, така че когато беше информиран от ФБР за руската намеса, той заяви, че това не би могло да се случи, не било голяма работа и не стори НИЩО относно това. След като спечелих, това стана голяма работа и скалъпения лов на вещици, оглавяван от ФБР!", написа Тръмп.

Американският държавен глава също така подчерта, че разследването в САЩ на предполагаемата намеса на Русия е една от причините за влошаването на отношенията между Москва и Вашингтон през последните няколко години.

"Нашите отношения с Русия НИКОГА не са били по-лоши благодарение на дългогодишната американска глупост, а сега и на скалъпения лов на вещици!", изтъкна още той.

През миналата седмица специалният прокурор на САЩ Робърт Мюлър повдигна обвинения на 12 руснаци, за които се смята, че са работили за руското военно разузнаване, за намеса в президентските избори през 2016 г. Те бяха обвинени в проникването в сървърите на Националния комитет на Демократическата партия и на предизборния щаб на Хилари Клинтън.

САЩ повдигнаха обвинения срещу 12 руски агенти за намесата на изборите

САЩ повдигнаха обвинения срещу 12 руски агенти за намесата на изборите

Те са обвинени, че са извършили хакерска атака срещу Националния комитет на Демократическата партия