Нараства недоволството на американския президент Доналд Тръмп от работата на държавния секретар Рекс Тилърсън и няколко съветници, включително от ръководителя на Националния икономически съвет към Белия дом Гари Кон. Това пише в. "Вашингтон поуст", позовавайки се на източници.

Според изданието основните противоречия на държавния глава и държавния секретар са свързани с проблемите на американското военно присъствие в Афганистан, както и с икономическата блокада на Катар и Куба.

Тръмп обвинява Гари Кон в нелоялност заради критиките към реакцията на Тръмп спрямо събитията в Шарлътсвил на 12 август.

"Вашингтон поуст" също така пише, че "някои приятели на Тръмп" смятат за неизбежен конфликта между "избухливия" президент и началника на кабинета на Белия дом Джон Кели.

"Тежки времена настанаха за него", цитира изданието един от приятелите на Тръмп, след като разговарял с президента през тази седмица. "Той не харесва начина, по който медиите се отнасят към него. Той не харесва начина, по който Кели се отнася към него", изтъква още източникът.

По-рано Тръмп вече беше изразил недоволство от работата на администрацията си. По решение на президента оставка подадоха началникът на кабинета на Белия дом Райнс Прибъс, говорителят Шон Спайсър и директорът на комуникациите Антъни Скарамучи.