Американският президент Доналд Тръмп изглеждаше объркан за миг при груповото ръкостискане на срещата на върха на АСЕАН, като в началото се опитвал безуспешно да намери правилната поза по време на групова снимка, преди да влезе във форма.

Тръмп обяви, че имал чудесни отношения с Дутерте

Тръмп обяви, че имал чудесни отношения с Дутерте

Първата им двустранна среща била "много успешна"

По време на "семейна снимка" по-рано днес на срещата на лидерите на страните от АСЕАН в Манила, невидим говорител инструктира събралите се лидери да изпълнят традиционното "ръкостискане на АСЕАН", молейки ги да кръстосат дясната си ръка над лявата и да се ръкуват със стоящите до тях и от двете им страни.

Видеото, на което беше заснето очевидното кратко объркване на Тръмп, бързо се разпространи онлайн.

Изглеждащият объркан Тръмп, правещ първото си посещение на срещата на АСЕАН като част от обиколката си в Азия, първо кръстосал ръцете си на китките пред себе си, преди да забележи какво правят неговите колеги и да се присъедини. Той изглежда е гримасничил, докато е завъртял ръцете си през тялото си, за да се ръкува с филипинския президент Родриго Дутерте с лявата си ръка и с виетнамския премиер Нгуен Суан Фук от дясната му страна.

Американският президент не беше единственият световен лидер, който е имал проблеми с ръкостискането по време на АСЕАН. Руският премиер Дмитрий Медведев не е кръстосал ръцете си за ръкостискане, а вместо това използвал нормално лявата и дясната си ръка.