Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува посланието на бившия президент Джордж У. Буш за единство на американците по време на коронавирусната криза.

"О, между другото, оценявам посланието на бившия президент Буш, но къде беше той по време на импийчмънта... никъде не можеше да бъде намерен да говори срещу най-голямата измама в американската история", написа Тръмп в "Туитър".

В посланието си, Буш обяснява, "нека си спомним колко малки са различията ни пред тази споделена заплаха... Ние сме хора, еднакво уязвими и еднакво прекрасни пред Бога."

"Ние се издигаме или падаме заедно. Нека си спомним, че страданието, което преживяваме като нация, не пада равномерно. В следващите дни ще бъде особено важно да се грижим за възрастни хора, болни и безработни".

След поредица от туитове, Тръмп написа, "и тогава дойде чума, велика и мощна чума и светът никога повече няма да бъде същият! Но Америка възкръсна от тази смърт и унищожение, винаги спомняйки си многобройните изгубени души и изгубените души по целия свят и стана по-велика от всякога!".