Външният министър на Германия Хайко Маас обяви в профила си в "Туитър", че президентът на САЩ Доналд Тръмп "може да пише в "Туитър", колкото си иска", но че "Америка е по-голяма от Белия дом".

САЩ не са противници на Германия, а "най-важният партньор и съюзник" извън Европейския съюз, написа Маас.

Юнкер и Тръмп обсъждат решаването на търговската война

Юнкер и Тръмп обсъждат решаването на търговската война

Опит за излизане от кризата след налагането на митата

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер трябва да се срещне по-късно днес с Тръмп във Вашингтон, като двамата ще проведат преговори относно търговията, след като напрежението в трансатлантическите отношения се повиши.

Отговарящият за търговската политика еврокомисар Сесилия Малмстрьом също ще присъства на преговорите. На заминаване за Вашингтон тя призова за сътрудничество в справянето с глобалния свръхкапацитет на стомана и за промени в Световната търговска организация. Малмстрьом увери, че и двете страни "ще се опитат да деескалират ситуацията".

Тръмп щастлив: Митата са най-страхотните

Тръмп щастлив: Митата са най-страхотните

"Всичко ще бъде страхотно!"

Еврокомисарят за бюджета Гюнтер Йотингер по-рано днес коментира, че Европейският съюз ще се опита да преговаря за голямо намаление на вносните мита заедно със САЩ, за да се избегне търговска война. По-рано той подчерта, че Тръмп се опитва да подкопае Общността, придумвайки отделни страни да подкрепят неговия дневен ред.