Американският президент Доналд Тръмп заяви, че изявленията на "Ню Йорк таймс", че разузнавателните служби на САЩ през изминалата година са станали много по-активни отпреди, опитвайки се да въведат злонамерен софтуер в руската електрическа мрежа, не са верни.

"Можете ли да повярвате, че залязващият " Ню Йорк таймс " публикува статия, в която се посочва, че Съединените щати са допринесли значително за кибератаки срещу Русия," писа Тръмп в "Туитър".

Той дори добави, че смята това за "предателство" за "някогашния великолепен вестник", който толкова отчаяно се нуждае от "всякаква сензация, дори и да навреди на страната".

"Освен това, статията не е вярна", добави американският президент.

Тръмп заяви, че "днес корумпираните медии са готови за всичко". "Те ще направят или ще кажат нещо, без да мислят за последствията", добави президентът на САЩ. "Те са истинските страхливци и, без съмнение, са врагове на народа!", заключи Тръмп.

САЩ са засилили кибератаките си срещу руската електроснабдителна мрежа в опит да предупреди Владимир Путин и като демонстрация от страна на правителството на Доналд Тръмп, че американските власти са готови да използват кибероръжията си по-агресивно от всякога, разкри в. "Ню Йорк таймс".

Поддръжници на атаките срещу електроснабдителната мрежа обясняват, че това се случва, след като от ФБР многократно са получавали сигнали, че Москва може да се опита да нанесе щети на американски електроцентрали, нефтопроводи и газопроводи.