Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини предшественика си Барак Обама във връзка с повдигнатите обвинения срещу 12 служители на руското военно разузнаване заради хакерски атаки срещу Демократическата партия.

"Историите, които сте чули за 12-те руснаци вчера, са се случили по време на администрацията на Обама, а не по времето на администрацията на Тръмп. Защо не направиха нещо по въпроса, особено след като беше съобщено, че президентът Обама е бил информиран от ФБР през септември, преди изборите", настоя да знае Тръмп в профила си в "Туитър", допълвайки: "Къде е сървърът на Националния комитет на Демократическата партия и защо ФБР не го иззе? Дълбока държава?", добави той.

Вчера американските власти обявиха, че 12 служители на руското военно разузнаване са били обвинени в проникване в компютрите на Националния комитет на Демократическата партия. Обвиненията включват заговор за извършване на компютърни престъпления, кражба на идентичност и заговор за пране на пари.

САЩ повдигнаха обвинения срещу 12 руски агенти за намесата на изборите

САЩ повдигнаха обвинения срещу 12 руски агенти за намесата на изборите

Те са обвинени, че са извършили хакерска атака срещу Националния комитет на Демократическата партия

Москва нарече обвиненията "безпочвени" и заяви, че те имали за цел да "развалят атмосферата" преди срещата на Тръмп с руския президент Владимир Путин в Хелзинки на 16 юли.

Кремъл: Обвиненията срещу руските хакери са безпочвени

Кремъл: Обвиненията срещу руските хакери са безпочвени

Акция за подкопаване на отношенията