В серия публикации в "Туитър" американският президент Доналд Тръмп се похвали с частичното търговско споразумение, подписано с Китай вчера, изтъквайки, че то щяло да бъде най-изгодното за американските фермери, в допълнение към ползите, които ще донесе за технологичния, финансовия и авиационния сектор на американската икономика.

САЩ и Китай постигнаха частично споразумение по търговския спор

САЩ и Китай постигнаха частично споразумение по търговския спор

Доналд Тръмп и Си Дзинпин продължават преговорите…

"Сделката, която току-що сключих с Китай, е най-страхотната и най-голямата сделка, сключвана някога за нашите страхотни фермери патриоти в историята на нашата страна. Всъщност възниква въпросът дали толкова много продукт може да бъде произведен или не? Нашите фермери ще го разберат. Благодаря ти, Китай! Други аспекти на сделката също са страхотни - технологии, финансови услуги, 16-20 млрд. долара в самолети на "Боинг" и т. н., но УАУ, върху фермерите наистина се излива рогът на изобилието!", коментира Тръмп.

Той благодари на всички републиканци в Конгреса на САЩ за "безценната" им помощ.

Така нареченото споразумение "първа фаза", обявено вчера, частично урежда някои от висящите въпроси, като прозрачността на валутните операции и много оспорваните трансфери на технологии. Договарянето на втората фаза ще започне "почти веднага" след приключване на приемането на първата фаза на споразумението.