Президентът на САЩ Доналд Тръмп твърди, че предполагаем информатор, внедрен от Федералното бюро за разследване (ФБР) по време на предизборната кампания през 2016 г., за да разследва възможността за таен сговор на Тръмп с Русия, всъщност имал задача да помогне на Хилари Клинтън да спечели президентските избори.

Най-силното доказателство за отговорността на предишната администрация на Барак Обама за "шпионаж" срещу него, изтъква Тръмп, била "огромната сума пари", която се твърди, че е била платена на агент, който според в. "Вашингтон пост" е бил преподавател, добре познат в средите на американските специални служби.

Тръмп погва ФБР за подслушване

Тръмп погва ФБР за подслушване

Скандалът с манипулирания вот в САЩ се засилва

"Ако човекът, внедрен в моя предизборен щаб от самото начало, не беше шпионин, поставен там от предишната администрация по политически причини, как такава изглежда огромна сума пари е платена за предоставените услуги - многократно по-висока от нормалното... Следвай парите! Шпионинът е бил там от началото на кампанията и все пак никога не е съобщавал за таен сговор с Русия, защото нямаше таен сговор. Той е бил там, само за да шпионира по политически причини и да помогне на непочтената Хилари да спечели - точно както те го сториха и с Бърни Сандърс, който беше измамен!", написа Тръмп в профила си в "Туитър". 

В понеделник Министерството на правосъдието поиска от своя главен инспектор да разследва дали ФБР е следило предизборния щаб на Тръмп.