Американският президент Доналд Тръмп атакува в профила си в "Туитър" бившия вицепрезидент Джо Байдън, след като Байдън обяви, че би "пребил" някой такъв като Тръмп, който е направил груби коментари за жените в негово присъствие.

Тръмп написа: "Лудият Джо Байдън се опитва да се държи като силен мъж. Всъщност той е слаб както физически, така и психически, и въпреки това ме заплашва за втори път с физическа разправа. Той не ме познава, той ще бъде победен бързо и безмилостно, плачейки през цялото време. Не заплашвай хората, Джо!"

Тръмп има предвид реч, изнесена от Байдън във вторник, в която бившият вицепрезидент заплашил, че ще набие Тръмп. "Когато човек, който накрая се превърна в наш национален лидер, заяви, че "мога да обарам жена навсякъде и на нея да ѝ хареса", а след това заяви, "направих грешка", каза Байдън за Тръмп в Университета в Маями.

"Попитаха ме дали бих искал да обсъждам този джентълмен и аз казах не. Казах "ако бяхме в гимназията, щях да го заведа зад фитнес залата и да го пребия", продължи Байдън, предизвиквайки смях в аудиторията, съставена от демократи.