Президентът на САЩ Доналд Тръмп е бил посрещнат с бурни освирквания - и тук-таме с овации - докато е присъствал на събитие по смесени бойни изкуства (ММА) в Ню Йорк, съобщават американските медии.

Уточнява се, че заедно с него са били високопоставени републиканци и синовете му Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп.

Малък протест срещу Тръмп се е провел в зала "Медисън скуеър гардън".

Тръмп мощно освиркан на бейзболен мач часове след като се похвали с убийството на Багдади

Тръмп мощно освиркан на бейзболен мач часове след като се похвали с убийството на Багдади

Скандират "Заключете го!"

Това стана по-малко от седмица, след като американският държавен глава беше освиркан на важен мач по бейзбол във Вашингтон.

Скандирания "заключете го" отекнаха на стадиона по-рано през седмицата - препратка към скандиране, чувано понякога на политическите митинги на Тръмп, което призовава за затвор на бившата му съперничка в президентските избори Хилари Клинтън.

Приемът на Тръмп е бил смесен обаче, като е имало овации и ръкопляскане, чути от някои зрители, и освирквания и ругатни от други.

Плакати, на които пише "Отстранете Тръмп" и "Импийчнете Тръмп", също са били забелязани в тълпата.

В момента Тръмп е изправен пред разследване за импийчмънт, свързано с обвинения, че е оказал натиск върху украинския президент Володимир Зеленски да разследва опонента му за надпреварата за Белия дом през 2020 г., бившия вицепрезидент Джо Байдън.

След като видео на тълпата беше разпространено в социалните мрежи, синът му Доналд-младши отвърна в "Туитър", като заяви, че приемът на баща му бил "изключително позитивен" и че президентът на UFC Дейна Уайт - дългогодишен приятел на президента - го нарекъл "най-наелектризиращото начало, което е виждал за 25 години ".