Появата на американския президент Доналд Тръмп на бейзболен мач във Вашингтон снощи американско време дойде във важен момент от неговия мандат. И въпреки това той е бил мощно освиркан и е събрал много подигравки, след като е бил представен на тълпата на стадиона, съобщава "Асошиейтед прес".

Носейки тъмен костюм и вратовръзка, Тръмп пристигнал на бейзболния стадион малко преди началото на бейзболната среща. Часове по-рано той беше обявил, че американските сили са нападнали скривалището на главатаря на ДАЕШ ("Ислямска държава") Абу Бакр ал Багдади, който е бил убит в нападението в Североизточна Сирия.

Военен успех срещу най-издирвания враг на САЩ и техните съюзници можеше да предостави на президента рядък момент на "заравяне на томахавката" между Демократическата и Републиканската партия, особено на фона на разделящото разследване за импийчмънт.

Тръмп и първата дама Мелания са влезли в стадиона, докато играта е започвала. В този момент неговото присъствие не е било официално обявено, но бейзболните фенове в частта от трибуните точно под мястото на Тръмп са се обърнали, за да погледнат към него, след като е пристигнал. Някои са махали на президента, докато той се е усмихвал и е правил характерния жест с палец нагоре.

В края на третия ининг видео екраните на стадиона са отправили поздрав към американски военнослужещи, които събраха овации от целия стадион. Когато видео екраните са показали Тръмп и неговия антураж и по високоговорителите е било оповестено присъствието на семейство Тръмп, овациите внезапно се превърнали в порой от освирквания и неодобрение. Скандирания "Заключете го!" са били подети в някои части на трибуните.

Тръмп си дал вид на неразвълнуван и продължил да маха с ръка. По-късно някои фенове са държали плакат с надпис "ВЕТЕРАНИ ЗА ИМПИЙЧМЪНТ". Друг плакат се е повил по време на играта с надпис "Импийчнете Тръмп!"

Държавният глава е останал на стадиона до седмия ининг, преди да се отправи към Белия дом.