Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще регулира или закрие компании, опериращи социални мрежи, ден след като "Туитър" за първи път добави предупреждение към някои от неговите публикации в социалната мрежа, каращи читателите да проверят фактологичната вярност на твърденията на американския държавен глава, съобщава "Ройтерс".

Тръмп обвинява Туитър в намеса в президентските избори в САЩ

Тръмп обвинява Туитър в намеса в президентските избори в САЩ

Социалната мрежа определи като съмнителни твърденията му, че гласуването по пощата води до измами

Тръмп, без да предлага никакви доказателства, повтори обвиненията си за политически пристрастия на такива технологични платформи, като написа в профила си в "Туитър": "Републиканците смятат, че платформите на социалните медии напълно заглушават гласовете на консерваторите. Ние силно ще ги регулираме или ще ги затворим, преди изобщо да допуснем това да се случи."

Той подчерта: "Спазвайте законите и разпоредбите, СЕГА!!!!"

Представители на "Туитър" и "Фейсбук" все още не са коментирали думите на Тръмп. Акциите на компаниите се понижиха след неговите публикации.

В две публикации рано тази сутрин тамошно време републиканският президент отново разкритикува остро гласуването по пощата. Тръмп публикува подобни туитове вчера по темата за гласуването по пощата, което накара "Туитър" да добави сигнал за предупреждение под тези публикации, за да предупреди, че твърденията му са неверни и са били развенчани от хора, проверяващи фактологичната им достоверност.

Драматичната промяна от страна на технологичната компания, която затегна политиките си през последните години на фона на критиките, че подходът ѝ на ненамеса е позволил на дезинформацията да процъфтява, накара Тръмп да я обвини, че се намесва в предстоящите президентски избори в САЩ.