Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети градовете Дейтън, щата Охайо, и Ел Пасо, Тексас. Там двама нападатели застреляха над 30 души през изминалия уикенд, предаде Ройтерс.

Тръмп беше придружен от първата дама Мелания Тръмп. Президентската двойка се срещна с ранени при атаките и полицаи. И в двата града президентът на САЩ бе посрещнат от демонстранти, които го обвиниха, че със своята антиимигрантска и расистка  реторика е разпалил напрежение, създало благоприятен климат за такива нападения.

Обиколката започна от болницата Маями Вали в Дейтън.

Тръмп посещава Ел Пасо и Дейтън въпреки местното недоволство

Тръмп посещава Ел Пасо и Дейтън въпреки местното недоволство

Според него Тръмп е расист и сравни риториката му с тази в Нацистка Германия

Пред болницата се бяха събрали демонстранти, които скандираха "Направете нещо!" и издигнаха лозунги като "Омразата не е добре дошла тук" и "Спрете този терор".

"Това бе едно топло и чудесно посещение. Огромен ентусиазъм и дори любов", написа в Туитър Тръмп.

След Дейтън президентът и първата дама на САЩ отидоха в Ел Пасо, близо до границата с Мексико, където в Университетския медицински център се срещнаха с ранени при атаката, извършена в магазин на "Уолмарт" в събота.

Тогава мъж, публикувал антиимигрантски манифест в интернет, застреля 22 души преди да бъде задържан.

Какво е известно до момента за кървавата баня в Тексас?

Какво е известно до момента за кървавата баня в Тексас?

20 убити и 26 ранени

Двете масови убийства, извършени в интервал само от 13 часа, възобновиха дебатите в САЩ за затягане на контрола върху огнестрелните оръжия.