Президентът на САЩ Доналд Тръмп назначи нов съветник - по въпросите, свързани с разследването на връзките между Кремъл и екипа на самия Тръмп, предадоха информационните агенции.

Постът е поверен на Тай Коб, бивш прокурор и служител в адвокатската кантора "Hogan Llovels", според съобщение на Белия дом.

Телевизионният канал ABC съобщи, че Коб ще работи съвместно с личния адвокат на Тръмп - Марк Казовиц.

Припомняме с разследването на руската афера се заеха Федеарлното бюро за разследване, специална комисия на американския сенат и специалният прокурор по случая Робърт Мълър.

Американските спецслужби заявиха, че несъмнено Русия се е намесила в изборите за президент на САЩ и че тази намеса е била насочена към компрометиране на Хилари Клинтън, която анкетите сочеха като вероятен победител в изборното състезание с Тръмп.

Въпреки неопровержимите доказателства за срещи между хора от кръга на Тръмп и приближени на Кремъл, самият Тръмп и официална Москва многократно отричаха да са се договаряли за манипулиране на американските избори.

През седмицата директорът на ЦРУ Майк Помпео заяви, че Русия има история на намесата в американските избори.

"Руснаците очевидно го направиха на изборите през 2016 г., направиха го и през 2012 г., както и през 70-те." - коментира Помпео, цитиран от "Jerusalem Post".

Изявлението беше направено по време на вечеря, дадена от Националния разузнавателен съюз за сигурност на САЩ.

Майк Помпео: Руските служби от десетилетия атакуват американската демокрация

Майк Помпео: Руските служби от десетилетия атакуват американската демокрация

Шефът на ЦРУ заяви, че Москва се е намесила в изборите...

То дойде непосредствено след като най-големият син на Доналд Тръмп призна, че през миналата година се е срещал с адвокатка, близка до Кремъл, за да получи информация срещу Хилари Клинтън.