Повече от три часа тази нощ продължи въздушната тревога в Украйна и към област Киев. Тревога в областите на юг и север бе обявена малко след полунощ и продължи до малко преди изгрев.

Тази сутрин ръководителят на киевската военна администрация Сергей Попко обяви, че всички безпилотни летателни апарати, които са били пуснати по столицата, са били свалени от въздушната охрана на украинските сили. Удари по Киев не са били допуснати, заявява Попко, посочвайки, че атаката е била на няколко вълни и в продължение на три часа.

На този етап не се дава информация за общия брой дронове, които са били пуснати по Украйна тази нощ.

Съобщения за взривове дойдоха и от Черниговска област.

Украински агенции съобщиха тази нощ за обстрели по Харков с С-300 от руска територия. Информационният телеграм-канал "Харков Life" съобщи за взривове в самия град.

От началото на май месец Русия засили атаките по въздух към Украйна - системните атаки идват на фона на очакваната украинска контраофанзива.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха в каналите си в социалните мрежи тази сутрин, че всички пуснати по територията на Украйна дронове са били свалени. Атаката е била с 36 дрона - камикадзе, ирански, тип "Шахед" - 136 или 131. В отразяването на атаката е участвала противовъздушната отбрана, включително и пилоти. Целите на руската армия вероятно са били в западните области, въпреки че атаката е била насочена и към южните.