Трима мъже са арестувани до момента по случая с експлозията на автомобил и пожар пред Женската болница в Ливърпул. Мъжете - на възраст 29, 26 и 21 години - са били задържани в района на Кенсингтън на града и арестувани съгласно Закона за тероризма, съобщи полицията, предаде Liverpool world.

Най-малко един човек загина при взрива, но все още не е официално идентифициран. Друг е ранен и приет за лечение в болница.

От ръководството на Женската болница в Ливърпул са пренасочили пациенти към други болници до друго нареждане. Препоръчват да се следи информацията, която ще бъде оповестена в следващите часове за връщане към нормален ритъм на работа.

Взрив пред голяма болница в Ливърпул

Взрив пред голяма болница в Ливърпул

Инцидентът не се разглежда като терористичен акт

По-рано беше съобщено, че инцидентът не се разглежда като потенциален терористичен акт, но детективи от отдела за борба с тероризма водят разследването "от предпазливост", казаха още от местната полиция.

Кметът на Ливърпул Джоана Андерсън написа в Twitter, че експлозията е била "притеснителна" и благодари на отговорните служби за бързата им реакция.

Женската болница в Ливърпул (Liverpool Women's Hospital) е сред най-големите здравни заведения за женски болести в Европа и има около 50 000 пациенти годишно.