Терорист се е самовзривил до полицията в Ставропол, а други двама, опитали се да навлязат в района на полицейското управление са ликвидирани, съобщиха РИА Новости и Интерфакс.

Първото съобщение бе, че трима атентатори-самоубиици са се взривили пред сградата на полицията в районния център на Новоселское на Ставропол, съобщи "Интерфакс", позовавайки се на източник от силовите структури в региона.

"Около 10:40 московско време трима предполагаеми терористи-камикадзета са се самовзривили до сградата на полицията", заяви източник на руската агенция. По думите му, се установява дали има пострадали.

Хората се разбягаха в паника, разказаха очевидци.

Първоначалната информация на РИА Новости гласеше, че трима терористи са загинали, а четвърти нападател е бил ликвидиран. Тримата терористи са загинали, чули са се пет взрива, допълва агенцията в първото си съобщение.

Малко по-късно от РИА Новости уточниха, че двама от терористите, опитали се да навлязат в района на полицейското управление, са ликвидирани от полицаите, а третият се е самовзривил.

Няма жертви и пострадали сред полицаите и гражданите от взрива в Новоселицкия район на Ставропол, съобщиха от регионалното управление на Вътрешното ведомство на Русия, предаде Интерфакс.

Самовзривилите се терористи се опитали да влязат на територията на районния отдел на Вътрешното министерство. След като не са успели, те са се взривили на пет-шест метра от сградата, гласи информация на Интерфакс.

Те се позовават на информация от пресслужбата на вътрешното министерство на Ставрополския край, че двама са се опитали да нападнат отдела на полицията в районния център на Новоселицкия Ставрополски край и те са ликвидирани. Единият е застрелян на КПП-то при опит да проникне в полицейския отдел, вторият е успял да се самовзриви.

В региона е въведен план "Крепост".

Очевидци съобщават за автоматична стрелба, която се е разразила след взрива. "Няколко взрива имаше, а след това се чуха автоматични изстрели", съобщи един от очевидците, съобщи Интерфакс.