Министерството на отбраната в Москва съобщи за трима загинали при взривовете на военното летище в Енгелс, съобщи ТАСС.

Руските сили за противовъздушна отбрана свалиха украински дрон при приближаването му към военното летище Енгелс в Саратовска област, съобщи руското министерство на отбраната.

"На 26 декември около 1:35 ч. московско време руските сили за противовъздушна отбрана свалиха украински безпилотен летателен апарат на малка височина, докато се приближаваше към военното летище Енгелс в Саратовска област", заявиха от министерството.

Отново взривове в руската ВВС база в град Енгелс

Отново взривове в руската ВВС база в град Енгелс

Местните власти отричат за убити

"В резултат на падането на останките от дрона трима руски технически служители, намиращи се на летището, са били смъртоносно ранени", се казва в прессъобщението. - Няма повреди по авиационното оборудване".

"Скъпи сънародници, информацията за извънредната ситуация в Енгелс тази вечер се разпространява в социалните мрежи и в медиите. В жилищните квартали на града не е имало извънредни ситуации", заяви губернаторът на Саратовска област Роман Бусаргин в своя канал в Telegram.

Той увери, че "няма абсолютно никаква заплаха за жителите", няма евакуация от града и няма щети по гражданската инфраструктура. "Информацията за инцидента във военното съоръжение се проверява от правоприлагащите органи", добави губернаторът.

На 5 декември Министерството на отбраната съобщи за прихващане на украински безпилотни самолети в близост до стратегическите летища край Саратов и Рязан "Енгелс" и "Дягилево". По това време се твърди, че трима руски военнослужещи са загинали, а четирима са били ранени в резултат на падащи и експлодиращи отломки от дронове, а обшивката на два самолета също е била повредена.