Все още няма споразумение между гръцкото правителство и протестиращите фермери, но премиерът Алексис Ципрас насрочи среща с представители на земеделците, съобщава кореспондентът на БНР в Атина. 

Правителството предложи на фермерите начало на преговорите, за да се сложи край на блокадата по пътища и граници. Утре на местни събрания на земеделците ще се реши дали те ще участват на разговорите за промяна на условията в спорния закон.

Вероятно няма да се стигне до единно решение. Възможно е тракторите на някои места да се оттеглят, въпреки че голяма част от протестиращите са категорични, че пълно прекъсване на блокадите по магистралите и граничните пунктове ще има едва след оттеглянето на проектозакона. 

Протестните демонстрации в Атина продължават. Част от фермерите остават на палатков лагер пред парламента, други се връщат на местата на протест в страната. 

Някои централни пътища също останаха затворени. Земеделците от пътен възел Темби поставиха плакат “Нито крачка назад“ и отново разделиха Гърция на две части. 

Очаква се в следващите дни блокадите да продължат по познатия начин.