Социалната мрежа "Туитър" блокира акаунт, който е публикувал информация за движението на личния самолет на собственика на едноименната американска компания Илон Мъск. Това съобщи информационна агенция Bloomberg.

Медията отбелязва, че акаунтът е поддържан от Джак Суини, студент в Университета на Централна Флорида от 2020 г. насам. В сряда, 14 декември, акаунтът е бил спрян заради нарушаване на правилата на общността. Собственикът на акаунта потвърди, че е получил известие с подобно съдържание.

Агенцията посочва, че през 2021 г. Мъск е предложил на Суини възможността да премахне акаунта срещу 5000 долара. Студентът е поискал 50 000 долара за подобно действие.

Мъск финализира сделката с "Туитър"

Мъск финализира сделката с "Туитър"

Старото ръководство е уволнено

По-рано американският милиардер Илон Мъск обяви "революция", говорейки за онлайн цензурата в САЩ, и обяви предстоящото публикуване на документи с информация за потискането на свободата на словото.

Преди това Мъск уволни двама служители на компанията, след като те публично се скараха с него в социалните медии. Конфликтът възникна, защото експертите и милиардерът не бяха съгласни с причините за бавното функциониране на Twitter на смартфоните с Android.