Турската армия нанася мощни удари по места с базираните около границата с Ирак кюрдски бойци. Бомбардировката, в която взимат участие изтребители F-16, вертолети Cobra и тежка алтилерия, продължва повече от 30 часа . Това съобщава телевизия NTV.

По данни на телевизията масираният обстрел е насочен към планинската местност Джуди и Габал в провинция Ширнак. По данни на военните там се укриват около 150 сепаратисти от ПКК.
Вчера в провинция Ширнак при стълкновения с кюрдски бойци загинаха трима турски военни. Още един войник загина при взрив на мина в провинция Тунджели в същия регион на Турция.
В редица райони, гранични с Ирак, е въведена "забранена зона", където има заповед за стрелба при влизане без специално разрешение.

На границата между Туция и Ирак и дислоцирана 150-хилядна войска, която вече приключи подготовката си за евентуална трансгарнична операция в Северен Ирак.

Според изявления на турските власти операцията може да започне във всеки един момент. По вероятно е обаче окончателното решение да се вземе след срещтаа между турския премиер Ердоган и президента Джордж Буш и други дипломатически ходове за събиране на подкрепа.