Турската армия е нанесла отново, втори поред за днес, удар по Кюрдската работническа партия/ПКК/. Операцията този път е извършена на територията на Северен Ирак.

Унищожен е бил пропагандистки център, който е отговарял за връзки с пресата, издавал и разпространявал е информационни и агитационни материали и е пропагандирал сепаратистките идеи на ПКК.

Самолетите са нанесли удари по няколко десетки цели, разположени в районите на Авашин и Басян, Северен Ирак, съобщава Генералния щаб на турската армия, цитиран от световните агенции.

Проведен е интензивен обстрел, като всички цели са били поразени, а намиращите се в сградите терористи са неутрализирани, се посочва още в съобщението.
Няма жертви сред цивилното население, както и разрушения на гражданската инфраструктура.

От ведомството допълват, че продължават работата, която ще определи крайните резултати и изхода от операцията. Не се уточнява обаче дали турските войски са се изтеглили вече.

Припомняме, по-рано днес бе съобщено, че турски военни са ликвидирали 19 бунтовника на ПКК. Операцията е била проведена на територията на Турция. В първото съобщение не се посочваше преминаване на границата с Ирак от страна на турската авиация.

Откакто през октомври месец парламентът на Турция даде положителна санкция на правителството за провеждане на трансгранична операция, насочена срещу сепаратистката Кюрдска работническа партия, турската авиация редовно провежда операции в планинските и гористите части на Северен Ирак.
Първоначално световната общественост направи опит да предотврати решението на Турция, остра бе реакцията и на официалните власти на Ирак.