Турската полиция разпола с аудиозапис, който показва, че изчезналият саудитски журналист Джамал Кашоги е бил убит в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, съобщава източници, цитирани от "Ройтерс".

Информацията се появява, след като турското външно министерство обяви, че турските власти ще претърсят помещенията на саудитското консулство, за да установят какво се е случило с Кашоги, който влезе в консулството на 2 октомври и оттогава няма следа от него.

Турция открила записи с убийството на саудитския журналист Кашоги?

Турция открила записи с убийството на саудитския журналист Кашоги?

Следствието е открило записи от часовника

Междувременно президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че изпраща държавният секретар Майк Помпео в Рияд, за да обсъди изчезването на Кашоги със саудитския крал Салман.

Според Тръмп "килъри единаци" може да са отговорни за изчезването на Кашоги. След като разговаря със Салман по телефона, Тръмп обясни, че "звучи ми като че може да са били килъри единаци".  

От друга страна саудитският крал отхвърлил категорично да знае каквото и да било по въпроса, добави Тръмп. "Отричането му за мен не може да бъде по-категорично, изглежда така, че той и престолонаследникът не знаят нищо по въпроса", подчерта американският държавен глава. 

Тръмп преди това предупреди, че кралството в Персийския залив ще се изправи пред сериозни последствия, ако е наредило убийството на журналиста от американския в. "Вашингтон пост".