Турция съобщи за повече от 43 300 положителни случаи на коронавирус към вторник, предаде Анадолската агенция. Общо 43 301 случая, включително 2 703 симптоматични пациенти, са потвърдени в цялата страна, според последните данни на Министерството на здравеопазването.

Общото заразените с COVID-19 в Турция сега надхвърлят 4,71 милиона, докато броят на починалите в цялата страна се е увеличил с 346 през последния ден и е достигнал 39 057.

45 592 пациенти са спечелили битката срещу вируса, като общият брой на оздравелите е над 4,16 милиона.

Към днешна дата в Турция са направени над 46,43 милиона теста за коронавирус, като от понеделник са направени още 282 192. Последните данни показват, че броят на пациентите с COVID-19 в критично състояние е спаднал до 3549.

Досега Турция е поставила близо 21,9 милиона дози ваксини срещу коронавирус от началото на националната имунизационна кампания на 14 януари. Над 13,44 милиона души са получили първите си дози ваксина, докато почти 8,45 милиона души са завършили двудозов курс на ваксина, според данните на Министерството на здравеопазването.

Турция обяви пълен локдаун от четвъртък

Турция обяви пълен локдаун от четвъртък

Ердоган: Трябва да свалим броя на новите случаи под 5 хиляди на ден

Припомняме, че Турция обяви най-строгия локдаун от началото на пандемията. За три седмици от четвъртък е в сила забрана за излизане навън. Мерките бяха наложени, след като частичният локдаун и вечерният час не доведоха до искания спад на заразяването. С над 35 хиляди нови случая дневно, Турция е на едно от първите места в света. Търговските вериги ще работят с ограничено работно време. Затварят се всички работни места, с изключение на някои производства.

Всички ученици минават на дистанционно обучение. Спират работа ресторантите, заведенията за бързо хранене и кафенетата. Междуградските превози ще се осъществяват само със специално разрешение.

Над 40 000 новозаразени в Турция за денонощие

Над 40 000 новозаразени в Турция за денонощие

Общият брой на заразените в Турция е над 4,5 милиона

"Трябва да свалим броя на новите случаи под 5 хиляди на ден. Ако не го направим, след като Европа навлиза в период на облекчаване на ограниченията, ще понесем сериозни последствия. Както за туризма, така и за търговията и образованието. Пълният локдаун започва в четвъртък, точно в 19 часа. Ще продължи до 5 сутринта на 17-и май", заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган.