Чхо Сюн-ху - 23-годишният студент от Южна Корея, който на 16 април уби 32 души в Технически университет в град Блексбърг в щата Вирджиния е изпратил снимки от стрелбата до телевизия Ен Би Си, предаде АП.

Между двете стрелби Чхо отишъл до пощата и изпратил до телевизия Ен Би Си пакет, в който имало снимки и видео материал.

На снимките се вижда как Чхо размахва оръжие. Той изнася дълга тирада пред камерата за богатите деца и техните „хедонистични нужди".

„Вие имахте стотици милиарди шансове и начини да избегнете днешния ден", казва 23-годишният корейски студент Чхо Сюн-ху.

„Но решихте да пролеете кръвта ми. Вие ме притиснахте в ъгъла и не ми дадохте друга възможност. Вие взехте решението. Сега ръцете Ви са изцапани с кръв, която никога няма да се измие."

От Ен Би Си заявиха, че колета, който са получили, съдържа писмено изявление, дълго 23 страници с разхвърляни и често неясни мисли, 28 видеоклипа и 43 снимки. В някои от снимките Чхо е насочил пистолет срещу камерата.

Пакетът е пристигнала в офиса на телевизия Ен Би Си в Ню Йорк два дена след като Чхо застреля 32 души от Техническия университет във Вирджиния.
От пощенското клеймо става ясно, че колетът е бил изпратен от пощенския клон в град Блексбърг в 9.01 в понеделник - един час и 45 минути след първата стрелба, по време на която южнокорейският студент застреля двама души в общежитието на Техническия университет. След като изпратил колета, Чхо се върнал и убил още 30 души.  

Вчера беше съобщено, че през 2005 г. Чхо е лежал в психиатрична клиника, след като две студентки подали оплакване срещу него по обвинение в постоянни телефонни обаждания и е-mail-и и след като станало ясно, че южнокорейският студент е склонен към самоубийство.