Методът на убийствата в Сирия е с почерка на Иран. Освен това Иран изпраща снайперисти в Сирия, твърди представителят на сирийската общност у нас Азхан Аломар.

На въпрос на news.bg дали ситуацията в Сирия може да се реши с външна намеса, тя заяви, че вече има такава, защото руснаците и иранците сериозно участват в подкрепа на режима на Асад.

По думите й правителството в Дамаск е виновно за атаките срещу цивилните граждани.

Няма терористи, ако имаше - нямаше ли правителството да се справи с тях за тези 15 месеца, риторично попита тя. Според Аломар правителствените сили на Асад са атакували хора, участвали в шествия, протести, дори погребални церемонии и ги застрелвали показно.

Няма алтернатива за Сирия, освен да си отиде Асад и целият правителствен режим, защото те са виновни за убийствата на близо 15 000 души. По думите й, не е изключено в Сирия да се случи това, което стана в Либия - след свалянето на режима да се открият много масови гробове.

Азхан Аломар не може да потвърди за тайно съвещание в Правец на представители на Сирийския национален съвет.

По информация на БНР на срещата присъства и председателят на Сирийския национален съвет Бурхан Галиун. Заседанието е запазено в тайна поради съображения за сигурността на бунтовниците от опозицията. Участват и представители от Кюрдския национален съвет.