Атака на украински безпилотен летателен апарат (БЛА) в понеделник доведе до пожар в резервоари с петролни продукти в Азов, Ростовска област.

Това съобщи губернаторът на региона Василий Голубев в своя канал в Telegram, цитиран от ТАСС.

"В Азов в резултат на атака на БПЛА са се запалили цистерни с петролни продукти, по предварителни данни няма пострадали", съобщи той.

Русия свалила 12 украински дрона над Курска област

Русия свалила 12 украински дрона над Курска област

Няма данни за жертви и ранени

Голубев отбеляза, че служители на Министерството на извънредните ситуации гасят огъня. На място е отишъл началникът на областното управление по гражданска защита и извънредни ситуации.

Припомняме, че руските власти съобщиха за украински удари и в други области на страната тази нощ. 

Руското министерство на извънредните ситуации информира, че повече от 70 пожарникари, 21 единици техника и пожарен влак гасят пожара в Азов. В съобщението се посочва, че площта на пожара е 5000 кубически метра, като по този начин площта се измерва в единици обем. Според министерството няма пострадали.

В публикацията на пресслужбата на министерството не се казва каква е причината за пожара. Губернаторът на Ростовска област и други местни източници съобщиха, че украински дронове са ударили нефтени резервоари в Азов. Местните канали в социалните мрежи съобщават за поне пет експлозии.