Обстановката на фронта остава напрегната, от началото на деня има 94 военни сблъсъка, руските войски се опитват да настъпят в няколко направления, украинската армия води отбранителни боеве, съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в последния си доклад, цитиран от Би Би Си.

Най-напрегнато е Покровското направление. Продължават боевете край Красногоровка, Парасковеевка и Константиновка в Кураховско направление.

В Лиманското направление руската армия, с подкрепата на авиацията, извърши десет атаки срещу украински позиции край Макеевка, Невски, Торски и Тернов.

В Купянското направление руските войски четири пъти активно атакуваха позициите на украинските части в района на Степная Новоселовка, Песчаное, Берестовой и Новоселовка и използваха управляеми авиобомби в Купянск.

В Харковско направление руските войски осем пъти се опитаха да щурмуват отбранителните позиции на украинските войски в района на Глубокое, Волчанск и Старица.

В Торецко направление основната активност на руските войски се наблюдава в района на Северни, Железни и Ню Йорк, съобщава Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна.

Британското разузнаване: Руските загуби в Украйна достигат рекорден брой

Британското разузнаване: Руските загуби в Украйна достигат рекорден брой

Това се дължи на откриването на нов фронт в Харковска област