Средните дневни загуби на Русия (убити и ранени) в Украйна през май и юни 2024 г. достигнаха рекордни стойности от 1262 и 1163 съответно. За последните два месеца Русия вероятно е загубила над 70,000 военнослужещи, пише в ежедневния доклад на разузнаването на британското министерство на отбраната, резюме от който е публикувано в социалната мрежа X.

Увеличението на загубите отразява откриването на нов фронт в Харковска област, докато се поддържа същият темп на настъпателни операции по останалата част от фронта.

Въпреки нарасналото напрежение на фронтовата линия, ефективната украинска отбрана и липсата на подготовка на руските сили намаляват способността на Русия да се възползва от тактическите успехи. Очаква се руският процент на загуби да остане над 1,000 на ден през следващите два месеца, тъй като Русия продължава да се опитва да превземе украинските позиции с масирани сили.

Припомняме, че през май британското разузнаване съобщи, че среднодневният брой на руските жертви в Украйна през месец април 2024 г. достигна 899 на ден.

The Insider: Русия е загубила 450 000 военни и 10 000 бронирани машини във войната

The Insider: Русия е загубила 450 000 военни и 10 000 бронирани машини във войната

Хиляди са дезертьорите, а за ЧВК няма данни, според Великобритания