Дронове "Шахед" са били регистрирани на границата на Николаевска област и Одеса и на границата на Херсонска област. Това съобщават Военновъздушните сили на Украйна в канала си в "Телеграм" след 19: 30 часа в четвъртък. 

Ракети са регистрирани до Полтава и при Чернигов от изток.

Дронове в Кировоградска област се насочват към Виницка област, Черкаска област, се казва още в съобщенията.

Украйна и Русия си размениха дронове - 36 на 14

Украйна и Русия си размениха дронове - 36 на 14

Руските дронове са ударили обекти от инфраструктурата на област Суми

Припомняме, че тази нощ руската армия атакува украинските територии с 36 дрона. 22 от тях са били успешно прехванати и свалени, докладват от въоръжените сили на Украйна. Всичките дронове са били от типа "Шахед".

Украинските власти съобщиха за удари на безпилотни летателни апарати в няколко райони на страната. От област Суми заявиха, че дронове са ударили обекти от инфраструктурата. Данните за пораженията и евентуално за жертви се уточняват.

За удари от безпилотници съобщават и от Харков.

В обратната посока - към руски територии са летели 14 дрона. Или поне за толкова съобщават от Министерство на отбраната на Руската федерация. Безпилотниците са засечени над територията на Курска и Белгородска област, всички те са свалени. Отчитат се 11 дрона над Белгородска област, а над Курска - три.

По-късно губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи, че под обстрел е бил град Грайворон. Има един пострадал, мъж, ранен е леко, докато се е намирал в близост до магазин за хранителни продукти. Има нанесени повреди на няколко блока и частни къщи.

Обстрели и диверсанти тормозят Белгородска и Курска област

Обстрели и диверсанти тормозят Белгородска и Курска област

Има загинали и ранени цивилни и повреди по сградния фонд

Гладков съобщи и че под обстрел е попаднал самия град Белгород, където освен частни домове е пострадала и сградата на поликлиниката.