Украйна предприе една от най-големите атаки с дронове срещу Москва в сряда, каза кметът на града Сергей Собянин, като руските части за противовъздушна отбрана унищожиха 11 дрона, летящи към столицата, предава Ройтерс.

Част от безпилотните самолети са унищожени над град Подолск, каза кметът. Градът в района на Москва е на около 38 километра южно от Кремъл.

"Това е един от най-мащабните опити да се атакува Москва с помощта на дронове досега", каза Собянин в приложението за съобщения Телеграм в 4:43 сутринта

"Силите за противовъздушна отбрана на Министерството на отбраната в градския район Подолск отразиха атака на дрон, летящ към Москва. По предварителни данни на мястото, където са паднали отломките, няма щети и пострадали. На мястото работят специалисти от Спешна помощ", написа той първоначално в Телеграм, след което съобщи за нападение от още два дрона. Според него те също са били свалени.

Русия свалила 7 украински дрона над Брянска област

Русия свалила 7 украински дрона над Брянска област

Няма данни за жертви и разрушения

Градският район Подолск се намира в южната част на Московска област и граничи с Москва на север.

Административният център на областта, град Подолск, се намира на около 10 км от Московския околовръстен път. Собянин по-късно обяви за още четири дрона, свалени при подхода към Москва.

Тази нощ системите за противовъздушна отбрана са свалили 45 украински дрона над Московска, Брянска, Белгородска, Калужка и Курска области, съобщи руското министерство на отбраната.

"11 дрона бяха унищожени над територията на Московска област, още 23 дрона бяха унищожени над Брянска област, 6 дрона бяха унищожени над територията на Белгородска област, 3 над Калужка област и 2 над Курска област", ​​се казва в съобщението. казва.

Руските системи за ПВО са свалили няколко въздушни цели над територията на Белгородска област,  съобщи в канала си в Telegram ръководителят на региона Вячеслав Гладков.

И Русия, и Украйна твърдят за напредък в Курска област

И Русия, и Украйна твърдят за напредък в Курска област

Путин сравни Беслан с Украйна при първото си посещение в училището след атаката

В съобщение на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна се казва, че в сряда вечерта украинските военни са атакували зенитно-ракетен комплекс С-300 близо до село Новошахтинск, Ростовска област.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев съобщи през нощта, че "силите за противовъздушна отбрана са свалили ракета в западната част на Ростовска област". Ръководителят на региона заяви, че "по предварителни данни няма жертви или разрушения в резултат на падащи фрагменти".