Русия атакува Украйна в четвъртък вечерта с шест ракети и 23 ударни дрона, каза командир на ВВС на Украйна Николай Олешчук, цитиран от руската служба на Би Би Си.

Според доклада са използвани една аеробалистична ракета Х-47 М2 "Кинжал", четири крилати ракети "Калибър", една управляема ракета Х-59/Х-69, както и безпилотни летателни апарати (БЛА) "Шахед"-131/136 камикадзе. 

ВВС на Украйна твърдят, че са успели да свалят и четирите ракети "Калибър", една X-59/X-69 и всичките 23 дрона.  Само хиперзвуковият "Кинжал" не е бил унищожен.

През нощта украинските медии съобщиха, че е чута експлозия по време на мащабна въздушна атака в района на Киев. Telegram каналите също писаха за експлозии в Харков, Полтава и Хмелницки.

Междувременно ТАСС съобщава, че руските въоръжени сили са нанесли групов удар с прецизно оръжие, включително хиперзвукова ракета "Кинжал", както и безпилотни самолети, по украински летища, на които е планирано да бъдат разположени западни самолети, съобщи руското министерство на отбраната.

"Тази сутрин въоръжените сили на Руската федерация нанесоха групов удар с високоточно оръжие с морско базиране, аеробалистична хиперзвукова ракета "Кинжал", както и безпилотни летателни апарати по летищната инфраструктура на Украйна, планирана за приемане на самолети от Запада Всички набелязани цели са поразени.

Белгородска област отново обяви заплаха от нападение

Белгородска област отново обяви заплаха от нападение

"Има опасност от атака на БПЛА на цялата територия на Белгородска област, бъдете внимателни", се казва в съобщението