Генералният щаб на ВСУ заяви, че украинските сили наскоро са ударили четири електрически подстанции в руската Курска област.

Това съобщи Би Би Си.

"В резултат на това са регистрирани прекъсвания на електрозахранването в Понировски, Курски и Солнцевски район на Курска област", твърдят украинските военни.

В изявление на Генералния щаб се казва, че "руската промишленост, която работи за войната срещу Украйна, е легитимна цел за нашите войски". "Споменатите съоръжения, наред с други неща, осигуряват функционирането на руската железница, която транспортира оръжия и военно оборудване в подкрепа на окупационната си армия", пише Генералният щаб на ВСУ.

В понеделник вечерта руското министерство на отбраната съобщи, че 39 украински безпилотни самолета са били свалени над пет руски региона, включително Ленинградска област.

Според съобщение на министерството в социалните мрежи 19 дрона са били прихванати над Курска област, 9 - над Белгородска област, 3 - над Воронежка област, 5 - над Брянска област и 3 - над Ленинградска област.

Енергосъоръжение ударено от дрон в Сумска област
Обновена

Енергосъоръжение ударено от дрон в Сумска област

Двама души са загинали, а други трима са ранени

В доклада на руските военни не се споменава Орловската област, въпреки че нейният губернатор Андрей Кличков писа през нощта, че над нея са свалени два украински дрона и при това е повредена електроцентрала.

Генералният щаб на ВСУ не съобщи кога точно са нанесени украинските удари.

Украински дрон удари манастир в Курска област

Украински дрон удари манастир в Курска област

Един човек е загинал

В условията на военни действия Би Би Си не може да потвърди достоверността на изявленията на официалните органи на воюващите страни.