Една от целите на нападенията на руските дронове в Украйна срещу съботния ден е бил енергиен инфраструктурен обект в района на Конотоп в Сумска област, става ясно от изявление на регионалната военна администрация.

Според изявлението един от дроновете е бил свален. "Последствията от вражеската атака се ликвидират", заявява областната администрация. Извършват се аварийно-възстановителни работи.

Украинските власти, по традиция, не уточняват кой обект е бил атакуван.

По-рано военните администрации на Киев и Полтавска област съобщиха за отблъскване на атака с дронове.

В Полтавска област в резултат на нападението са нанесени щети на гражданската инфраструктура - съобщиха властите. Все още информацията за пострадалите и щетите се уточнява. В Миргородски район е повредена гражданска инфраструктура.

В петък вечерта в няколко украински региона, включително Киевска област, беше обявена въздушна тревога заради нападението на руски дронове. Все още няма информация за щетите.

Сутринта украинските военни съобщиха за атака от 17 дрона. Допълнително срещу Украйна е била пусната една балистична ракета "Искандер-М" и още една "Искандер-К".

Свалени са 13 дрона, не се посочва къде са ударили останалите 4 дрона, както и двете балистични ракети.

Атаката е била по Харковска, Полтавска, Сумска и Киевска област.

По-късно Олег Синегубов, областен управител на Харковска област, каза, че ракетите Искандер са нацелили инфраструктурно съоръжение в малкия град Барвинкове на североизток. При атаката са убити двама души, а други трима са ранени.

Той не даде подробности за съоръжението, но каза в приложението за съобщения Telegram, че повече от 50 жилищни къщи и административни и търговски сгради също са били повредени при удара.

Руска ракета уби трима, включително дете в Николаев

Руска ракета уби трима, включително дете в Николаев

Втора ракета е паднала на неназовано място