За масирана атака с дронове съобщават руските медии. Първият официален източник, който съобщи за дронове бе кметът на Москва Сергей Собянин в социалните мрежи.

Информацията по-късно бе потвърдена и от Министерство на отбраната на Русия. Общо за цялата нощ са свалени 20 дрона. Още девет от тях са свалени над Московска, Тулска, Калужка и Брянска области, след като по-рано бе съобщено за 11 дрона. 

По-късно в списъка с атакувани области Министерство на отбраната добави и Смоленска област. Василий Анохин, областният управител, съобщи в социалните мрежи, че по предварителни данни няма пострадали.

Кметът на Москва Сергей Собянин по-рано нарече атаката с дрон масирана.

Украйна не коментира информацията. Вчера обаче, в Деня за почит на жертвите на Голодомора, Киев беше подложен на атака от повече от петдесет дрона камикадзе, както и още над 20 към други области на страната - най-голямата атака, както казаха властите, от началото на войната.

В малките часове на деня московските летищата "Внуково" и "Домодедово" временно преустановиха приемането и изпращането на самолети.

Губернаторът на Тулска област Алексей Дюмин съобщи, че дрон се е врязал в жилищен блок. Общо над областта е имало два дрона, които са неутрализирани от противовъздушната отбрана. Единият от тях, при загуба на управлението, се е врязал в жилищния блок, цитира "Интерфакс" думите на губернатора. Блокът обаче не е пострадал сериозно, има един леко пострадал от счупени стъкла човек.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз заяви за атака на дронове на две вълни.

Експлозии разтърсиха Киевска област

Експлозии разтърсиха Киевска област

В района е обявена въздушна тревога