Украинският генерален щаб в доклад от ранната вечер на 26 юли съобщава, че руснаците атакуват почти по цялата линия на фронта, но са особено активни в Кураховско и Покровско направление в Донецка област, предава "Ройтерс".

Генералният щаб пише, че от началото на деня са отчетени 78 сблъсъка по целия фронт, като 35 от тях са в Покровско и Кураховско направление.

В Покровско направление северозападно от Донецк, според доклада, руски части са извършили 23 атаки в районите на селата Новоалександровка, Воздвиженка, Веселое, Новоселовка Первая, Яснобродовка и Тимофеевка.

От фронтовата линия в този участък до ключовия център град Покровск има 22-25 км, а от село Воздвиженка в северната част на участъка до важната магистрала Покровск-Константиновка са около 4 км.

Повече от половината от 23-те сблъсъка, според Генералния щаб, все още са в ход към момента на съставяне на доклада.

В Кураховско направление, в участъка от Красногоровка на запад от Донецк до Константиновка на югозапад от него, украинците, според доклад, отблъснаха осем атаки и към момента на съставяне на доклада отблъскват още четири.

Генералният щаб, както винаги, не съобщава за напредъка на врага в доклада, а само уверява, че украинските войници "удържат натиска и нанасят значителни загуби на врага".

Украйна отново удари кримското летище в Саки

Украйна отново удари кримското летище в Саки

Друга ракета ATACMS е ударила радарна инсталация близо до село Шелковичное