Командирът на 3-та десантно-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна Андрий Билецки каза, че предишния ден в резултат на успешното локално контранастъпление на украинските войски край Бахмут е бил нанесен съкрушителен удар на части от 72-ра бригада на руската армия, цитира думите му Руската служба на Би Би Си.

Става въпрос за 72-ра мотострелкова бригада от трети армейски корпус на Сухопътните войски на Русия, формирана в Оренбургска област през 2022 г.

Според Билецки "6-та и 8-ма рота на дивизията са напълно унищожени заедно със значителен брой бойни бронирани машини".

Освен това, каза Билецки, в резултат на операцията Въоръжените сили на Украйна са заловили значителен брой пленници, а 3-ти щурмови отряд на ЧВК "Вагнер" е претърпял големи загуби.

Командването на въоръжените сили на Украйна съобщава, че при настъпателните операции е напълно освободен район с ширина 3 км и дълбочина 2,6 км, но точните координати на този квадрат не се уточняват.

Според някои източници ръководителят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин е потвърдил, че войниците от 72-ра бригада са избягали. Руското министерство на отбраната не е коментирало информацията.

Бахмут остава най-горещият участък от фронта в Украйна с голям брой жертви и от двете страни.

Заради военните действия Би Би Си прави уточнение, че не може своевременно да потвърди информацията на официалните лица на воюващите страни.

Пригожин още не вижда обещаните снаряди

Пригожин още не вижда обещаните снаряди

Той не иска да "разваля" парада днес