Руските военни са обстреляли областната клинична болница в Херсон, съобщи заместник-председателят на областния съвет Юрий Соболевски в своя канал в "Телеграм". Уточнява се още, че има един пострадал - медицинска сестра, съобщава Руската служба на Би Би Си.

В резултат на руския обстрел на Херсонска област са загинали най-малко трима души, а още петима са били ранени, съобщи Областната администрация. 

В резултат на обстрела почти 10 000 жители на микрорайон "Остров" в Херсон са останали без електричество.

Според канала руските военни са обстрелвали и Голая Пристан (град в Херсонска област), където снаряди са поразили жилищни сгради и са повредени електропроводи.

Руските военни не съобщават нищо за жертви и пострадали в Херсонска област в резултат на обстрел от Русия. В доклада на Министерството на отбраната се споменава, че руските военни в Херсонска област са "унищожили две украински контрабатарейни радиолокационни станции и склад за артилерийски боеприпаси".

Припомняме, че в събота вечерта властите в Луганск обвиниха украинските сили, че са ударили болница в град Новоайдар, при което са загинали 14 пациенти на болницата, а други 24 са били ранени.

Трима души загинаха при обстрел на украинския град Константиновка

Трима души загинаха при обстрел на украинския град Константиновка

Други двама души са ранени