Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на украинския президент, коментира в петък подигравателно последните обвинения на Русия, според които Съединените щати са "възобновили изграждането на военни биолаборатории в Украйна". Той го нарече пълна пропагандна глупост в Twitter.

"Русия отново уж откри "американски биолаборатории" в Украйна? Колко смешни и предсказуеми изглеждат сега лъжливите опити на Русия да оправдае агресивните си действия. Но това е страхотно! Останалите страни трябва най-накрая да се насладят напълно на руската пропагандната глупост", напса Подоляк.

Според съобщения в медиите, на 7 април руското министерство на отбраната обвини САЩ в предполагаемо "възобновяване на строителството на биолаборатории в Украйна".

Припомняме, че през март 2022 г. руската делегация свика Съвета за сигурност на ООН на извънредно заседание само за да разпространи фалшиви твърдения за "военно-биологични дейности на Съединените щати на територията на Украйна".

Русия отново заговори за биолабораториите в Украйна

Русия отново заговори за биолабораториите в Украйна

Москва замеси бивши и настоящи ръководители на медицински и фармацевтични институти и компании от САЩ

През ноември 2022 г. Съветът за сигурност на ООН не показа подкрепа за внесената от Русия проекторезолюция за създаване на комисия за разследване на въпроса.

През декември Русия отново заговори за биолабораториите в Украйна.