Между Киев и Москва е осъществена поредната размяна на пленници, съобщи ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак.

Сред 32-мата освободени украинци има офицери, сержанти и редници от украинските въоръжени сили. Украинските власти все още не са публикували списъка с имената им.

Ермак пише в социалните мрежи, че всички освободени украинци са били на места, където са се водили тежки сражения. Много от тези хора вече са били обявени за изчезнали.

Той съобщи също, че по време на размяната на Украйна е било предадено и тялото на един от загиналите бойци на ВСУ - израелския гражданин Дмитрий Фиалка, който в последните години живееше в Украйна и работеше като треньор на децата на футболния клуб "Динамо" (Лвов). Фиалка се записа като доброволец в украинските въоръжени сили в началото на войната.

Ермак не казва за кого точно са били разменени украинските войници. Все още няма информация и от руската страна по този въпрос.

Последната размяна между Русия и Украйна предизвика не само силен интерес, но и недоволство, тъй като беше размяна на 215 затворници, включително 10 чужденци и петима командири, които се предадоха в "Азовстал", срещу Виктор Медведчук и 55 руснаци от украински плен.

WP: Путин лично е разменил Медведчук за 160 украински военнопленници

WP: Путин лично е разменил Медведчук за 160 украински военнопленници

Отхвърлил е възраженията на ФСБ за замяна на Азов с Медведчук