Украйна извърши въздушна атака срещу Феодосия в Крим. Това съобщи командирът на военновъздушните сили на Украйна Микола Олешчук  във вторник, цитиран от "Ройтерс". Назначеният от Русия губернатор на Крим каза, че нападението е предизвикало пожар в пристанищната зона на града.

Командирът написа в Telegram, без да предостави доказателства, че атаката е унищожила голям кораб на руския флот - десантния кораб Новочеркаск.

"Флотът в Русия става все по-малък и по-малък! Благодаря на пилотите от ВВС и на всички замесени за филигранната работа!" каза Олешчук.

Съобщението не може да бъде проверен независимо.

Дронове летят по Украйна и тази нощ

Дронове летят по Украйна и тази нощ

Редица области обявиха тревога късно в понеделник и в ранните часове на вторник

Както Русия, така и Украйна често преувеличават загубите, които твърдят, че са си нанесли в 22-месечната война, като същевременно подценяват собствените си жертви и загуби на оборудване.

По-рано във вторник Сергей Аксьонов, назначеният от Русия губернатор на Крим, каза само, че украинската атака е довела до пожар в пристанищната зона на града, който е бил незабавно овладян.

Русия твърди за 26 свалени украински дрона над Крим

Русия твърди за 26 свалени украински дрона над Крим

В петък между 20:30 до 22:30 часа била предотвратена масирана атака

"Всички съответни служби за спешна помощ са на място, каза Аксьонов в Telegram. Жителите на няколко къщи ще бъдат евакуирани.

Кадри, публикувани в няколко руски новинарски издания в Telegram, показват мощни експлозии и пожари над пристанищен район.

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 г.

В същото време, през нощта срещу вторник редица области в Украйна бяха подложени на руски въздушни атаки с безпилотници. Това се случва за пореден път в последните дни.