Демонстранти с всякакви политически пристрастия се събраха в редица градове в Аржентина, за да протестират срещу строгите ограничителни мерки, наложени заради коронавируса.

В центъра на столицата Буенос Айрес десетки хора изразиха недоволството си от въведените от правителството ограничения. На един от транспарантите пишеше: "Аржентина, събуди се за свобода и човечност", а други лозунги се отнасяха до теории на конспирацията относно ваксинирането, новата 5G мрежа и американския милиардер Джордж Сорос.

Съобщено беше за изолирани сблъсъцие. В Буенос Айрес демонстрираха и лекари, изразявайки подкрепа за ограниченията върху свободата на придвижване и с настояване за по-високи заплати и повече медицинско оборудване в тяхната борба срещу коронавируса.

На 20 март правителството на Аржентина наложи строги ограничителни мерки, за да попречи на разпространението на заразата. Те имаха известен ефект, тъй като при население от около 45 млн. души, официално регистрираните заразени с коронавирус са 16 214 души, от които са починали 528 души.

Мерките обаче нанесоха и значителни щети на и без това слабата аржентинска икономика.