Танковете в тайландската столица Бангкок, които се превърнаха в туристическа атракция през последните няколко дни, се изтеглиха от града.

Представител на временната изпълнителна власт, наречена "Съвет за демократична реформа под конституционната монархия", обяви, че изтеглянето е част от мерките за намаляване на военното присъствие в столицата, съобщава Новости.

От друга страна обаче в дните, последвали преврата, войниците бяха толкова дружелюбни към туристите, че дори им позволяваха да се снимат с автоматите им до танковете.

Освен това рано тази сутрин по военното радио бе дадено нареждане войниците да продължат да се усмихват. Според генерал Сонди мярката се предприема в името на положителния образ на новите управляващи.

Освен това продължават да се разпространяват и укази, с които се забранява дейността не само на политическите формирования, но и на селските събрания.

Забраната ще важи до нормализиране на обстановката, гласят указите, разпространени от националната информационна агенция ТНА.