Фенове от Мароко влязоха в сблъсъци с полицията в Брюксел, докато празнуваха победата на мароканския национален отбор по футбол над португалските си съперници на Световното първенство по футбол.

Въпреки опитите на членовете на мароканската общност в Белгия да държат под контрол настроението на футболните фенове и да не допуснат избухването на нови погроми, какъвто беше случаят при предишните победи на "Атласките лъвове", в крайна сметка полицията трябваше да използва сълзотворен газ срещу хулиганите, които се опитаха да нападнат органите на реда.

Безредици в Брюксел след загубата от Мароко

Безредици в Брюксел след загубата от Мароко

Полицията използва сълзотворен газ

Белгийските медии отбелязват щетите, нанесени от феновете на различни места в столицата. Групи младежи хвърляха камъни и бутилки по полицейските служители. Полицията съобщава за дузина административни арести в събота вечерта. Няколко метростанции в Брюксел бяха затворени от предпазливост.

Феновете на мароканския отбор празнуваха победата си в Антверпен, Гент и Кортрийк, като заради това се наложи да бъдат затворени редица пътища.

В съседна Нидерландия, където в някои градове хиляди хора също се събраха по улиците, за да отпразнуват победата на мароканския отбор, бяха регистрирани няколко инцидента с марокански фенове. В Ротердам и Амстердам бяха извършени полицейски арести.