Индийската полиция арестува трима души във връзка с атентатите в Мумбай от 11 юли, предаде Ройтерс.

Тримата са задържани по подозрение, че са съдействали в организирането на атентатите и ще останат в ареста 10 дни, посочва източник, пожелал анонимност.

Междувременно в Кения бе задържан Абдул Карим Тунда - едно от най-издирваните от индийските власти лица, за когото се предполага, че е в основата забранената ислямистка групировка Лашкар Тайба.
Полицията в Кения съобщи, че Тунда е арестуван в Момбаса във връзка с атентатите в Мумбай и ще бъде предаден на Индия, предаде Франс прес.

От индийската полиция предполагат, че тримата задържани в Индия знаят повече за атентатите, както и че са свързани с определени мрежи.

Досега полицията в града проведе стотици разпити. Властите в страната подозират екстремистки групировки, в това число радикалното Ислямско движение на студентите в Индия, забранено заради подбуждане към религиозно насилие.

След трагедията в Мумбай Ню Делхи обвини Пакистан, че не прави достатъчно, за да неутрализира терористични групи, които оперират от пакистанска територия.
Исламабад от своя страна отрече каквато и да било връзка с атентатите в Мумбай и поиска Индия да спре с обвиненията.

Досега никой не е поел отговорност за атаките, причинили смъртта на над 180 души. Представители на някои сепаратистки групировки в размирната провинция Кашмир също отрекоха участие в атентатите.