Ръководителят на Националния олимпийски комитет на Монголия Батушиг Батболд и съпругата му бяха ограбени, докато те бяха на посещение във Франция, за да обсъдят сигурността за Олимпийските игри през 2024 г. в Париж. Това съобщава The Times, позовавайки се на прокуратурата.

Обирът е извършен на 11 октомври близо до Стад дьо Франс. Стадионът ще бъде домакин на Олимпийските игри през следващата година.

Прокуратурата съобщи, че двама нападатели са следвали микробуса на ръководителя на НОК на Монголия и съпругата му на мотоциклет от парижкото летище "Шарл дьо Гол".

Микробусът се е насочил към хотела и е намалил скоростта в тунел близо до стадиона, когато крадците са разбили задното стъкло и са грабнали чанта с бижута от задната седалка.

Според AFP общата стойност на бижутата е 570 000 евро, включително златни и диамантени обеци на стойност 165 000 евро.

Русия е избегнала пълната забрана за участие в Параолимпийските игри в Париж

Русия е избегнала пълната забрана за участие в Параолимпийските игри в Париж

Международния параолимпийски комитет гласуваха в петък против спирането на членството на страната

Трима млади мъже на възраст между 22 и 25 години бяха арестувани две седмици по-късно в предградието на Париж - "Сен Дени", където се намира "Стад дьо Франс", но прокурорите едва сега разкриха това пред медиите.

Тази група хора е заподозряна и за кражба на ценности на стойност около 50 000 евро от туристи от Саудитска Арабия по същия начин на 2 октомври.